Milloin se on sesongissa?

Kotimainen myskikurpitsa on sesongissa syyskuusta joulukuuhun, mutta säilyy varastossa pitkälle talveen.  

Mitenkäs sen terveellisyys?

Myskikurpitsassa on runsaasti kuitua. Tämän lisäksi ne ovat pullollaan mm. A-, C-, E- ja B-vitamiineja sekä kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä. 

Myskikurpitsa

Makupareja

juustot (erityisesti, Gruyère, parmesaani, vuohenjuustot sekä ricotta), lime, sipulit, suolatut lihat (erityisesti pekoni ja ilmakuivatut kinkut), pinaatti, pähkinät (erityisesti (cashew- ja maapähkinät), sitruuna, anis, kaneli, maustepippuri, muskottipähkinä, mustapippuri, neilikka, ekstra-neitsytoliviiöljy, hapankermat, kerma, kookosmaito, vaahteasiirappi, voi, laakerinlehti, korianteri, lehtipersilja, rosmariini, salvia, timjami

Edellinen vege

Seuraava vege

Miten se pitäisi säilyttää?

Myskikurpitsan optimaalinen säilytyslämpötila on 7-15 asteen välillä. Se kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa huoneenlämmön sijaan. 

Pyri valitsemaan jämäkkä ja painava myskikurpitsa. 

Miten valitsen hyvän yksilön?

Myskikurpitsa kuuluu kurkkukasvien heimoon samoin kuin kurkut ja melonit. Myskikurpitsa on kotoisin Väli-Amerikan tienoilta. Kurkkukasvien esi-isät ovat kasvaneet Amerikoissa jo kauan ennen ihmisten tuloa. 

Mikä se on?

Mihin sitä voi käyttää?

Myskikurpitsan kenties tyypillisin valmistustapa on sen soseuttaminen keitoksi. Lisää hieman vähemmän nestettä ja saat aikaan upean kurpitsapyreen, jonka voit lisätä vaikka risottoon juuri ennen tarjoilua. Myskikurpitsa sopii mainiosti paahdettavaksi, jolloin siitä tulee vieläkin makeampi. Sitä voi myös syödä raakana, paperinohueksi viipaloituna vaikka salaateissa.